top of page

Realisatie Campus Werkspoor

Aan de Nijverheidsweg wordt stevig gebouwd aan het nieuwe Campus Werkspoor. Theo Pranger van Statement Real Investment praat ons bij:

De ingang van het voormalig PEGUS pand aan de Keulsekade is verplaatst naar de Nijverheidsweg en alle tussengebouwen zijn weggehaald. Zo is een een nieuwe centraal plein ontstaan waar alle huurders en gebruikers elkaar kunnen ontmoeten, eten, drinken, vergaderen en buiten recreëren. Achter de nieuwe entree bevindt zich namelijk het horecahart: Basecamp. Hier kunnen binnenkort ook anderen uit het gebied komen lunchen en in de toekomst zelfs dineren. Zo moet Campus Werkspoor bijdragen aan een gebied waar de hele dag wat gebeurt en zo de sociale controle, ook in de avonduren, vergroot.

In Campus Werkspoor zitten nu zo’n veertien huurders met in totaal zo’n vierhonderd man personeel. Het zijn met name ICT bedrijven die zich hier hebben gevestigd, maar er zitten ook kunstenaars en creatieven van 16X en SWK030.

Het hele terrein van Campus Werkspoor moet een groene uitstraling houden. Campus Werkspoor wil zich inzetten voor een betere ontsluiting van het Werkspoorkwartier voor fietsers en voetgangers. Een stedenbouwkundige inventariseert nu op verzoek van Campus Werkspoor waar de behoeftes liggen van de gebruikers en legt dat naast het bestemmingsplan. Zo ontstaat er een beeld van wat er aangepast zou moeten worden.

Foto: Aad van Vliet CC by NC

bottom of page