top of page

Wat kunnen we voor jou doen? 

 

De Vriendinnen van Cartesius kunnen voor verschillende activiteiten ingehuurd worden en zijn voor verschillende opdrachtgevers interessant. In eerste plaats natuurlijk voor betrokkenen uit Cartesius: gemeente, ondernemers en ontwikkelaars. Maar daarnaast kunnen wij ook advies geven over gebiedsontwikkeling in andere gebieden. Zit je vast met de transformatie van jouw gebied? Of weet je niet hoe je met initiatiefnemers om moet gaan? Neem contact met ons op en we kunnen je vast verder helpen! 

(Gebieds)marketing/ Visieontwikkeling

Wat is de identiteit van een plek? Wat maakt hem uniek en waarom worden mensen er door aangetrokken? Op basis van interactieve werkvormen met (potentiele) huurders, ondernemers en de eigenaar komen wij tot het unieke verhaal van jouw locatie of pand. Met behulp van de unieke ingrediënten uit verleden, heden én toekomst ontwikkelen wij een visie op het gebruik en bieden een stappenplan hoe die visie te realiseren.

Programmering

Wanneer je je visie op jouw locatie of pand hebt ontwikkelt, kan je starten met het laden van die visie en identiteit. De programmering is de aanjager van jouw identiteit: hij trekt mensen naar jouw plek, zorgt dat je in de media komt.

 

De Vriendinnen van Cartesius helpen jou de selectiecriteria te bepalen en hebben een breed netwerk in Utrecht en daarbuiten en om de juiste partijen te vinden voor een programmering die jouw identiteit verstrekt en voelbaar maakt. 

Workshops en lezingen

Hoe zou jij organische gebiedsontwikkeling in willen zetten? Of wil je collega's warm maken voor deze manier van ontwikkelen? Dan organiseren wij graag een workshop voor je of komen een lezing geven over onze werkwijze. 

Vriendinnen van ...?

Elk gebied is uniek en vraagt om zijn eigen aanpak. De transformatie van een industriegebied naar een creatieve zone vraagt om een hele andere aanpak dan die van een kantorengebied naar een plek om te wonen. 

 

De Vriendinnen van duiken in een plek en vinden snel hun weg, zij weten belangen zichtbaar te maken en te verbinden en zetten het gebied op de kaart door programmering met lokale partijen. Zit jij met een gebied in je maag, wil je meer betrokkenheid bij de ontwikkeling van de wijk? Wij helpen je graag!

Onderzoek

Organische gebiedsontwikkeling is een relatief nieuwe vorm van ontwikkelen en is voortdurend in beweging. Maar wat maakt nou dat een methode werkt? Wat kan je van de ontwikkeling in het ene gebied leren voor het andere gebied?

 

Op basis van gedegen onderzoek, waarbij wij alle stakeholders uit het gebied betrekken, ontrafelen wij de succesfactoren van een methode om de leerpunten in andere gebieden in te kunnen zetten. 

bottom of page