1 Apr 2019

Op Culturele Zondag Go West, 14 april kan je door het hele Werkspoorkwartier en Cartesiusdriehoek van alles beleven. Het programma is VOL! Zorg dus dat je je agenda helemaal leeg veegt om alles mee te kunnen maken! 

Bekijk het hele programma op de website van Culturele...

12 Mar 2019

We hebben weer een volle nieuwsbrief voor je: een interview met de sportieve en ondernmemende Eugenie Lindeman, weer flink wat opleveringen en verbouwingen die gaande zijn, en uitnodigingen voor onder andere de Culturele Zondag, een ondernemerssuitje en natuurlijk het...

19 Feb 2019

In deze nieuwbrief het laatste nieuws over het Werkspoorkwartier en omgeving. Een volle agenda, een aantal nieuwkomers en een actualisatie van 'onze' ontwikkelingsvisie. 
Heb jij ook nieuws voor de website of de volgende nieuwsbrief? Stuur ons voor 20 maart een ma...

13 Feb 2019

Studenten van de HKU hebben zogenaamde "deep maps" gemaakt van het Werkspoorkwartier. Plattegronden die je net wat anders laten kijken naar het gebied en die er een onderwerp uitlichten. De studenten kunnen zelf het beste toelichten waar hun plattegronden over gaan, en...

13 Feb 2019

Tijdens het Werkspoorkwartaal gaf Renee Meulman, student aan de Hogeschool Utrecht, een kleine sneakpeak van haar afstudeerproject: portretten van ondernemers in het Werkspoorkwartier. Ook riep ze ondernemers op die nog niet op de foto stonden of ze ook onderdeel van e...

13 Feb 2019

Op 14 april strijkt de karavaan van Culturele Zondagen neer in Utrecht West en dus ook in het Werkspoorkwartier. René van der Giessen, projectleider van Go West, zoals deze editie heet, kwam een update geven over het programma: 

"Vorige editie van het Werkspoor Kwartaal...

13 Feb 2019

Eric Oldenwald is directeur van Brouwerij de Leckere. Afgelopen maandag kwam een einde aan de 12 weken durende inhuizing van Brouwerij De Leckere in de prachtige Werkspoorfabriek.

“In 2016 zijn we voor het eerst in gesprek gekomen om ons hier in het Werkspoorkwartier te...

13 Feb 2019

In 2012 is de Ontwikkelingsvisie Werkspoorkwartier gemaakt. Deze gaat komend jaar geactualiseerd worden. Huub Kloosterman, projectleider, neemt ons mee in de aanleiding en uitvoering van de actualisatie:

“De aanleiding van de Ontwikkelingsvisie was destijds dat het gebi...

13 Feb 2019

We zijn te gast in Campus Werkspoor. Een bedrijfsverzamelgebied met als belangrijkste eyecatcher het voormalig Peguspand. In de theaterzaal worden we verwelkomd door Jurgen Overweg van Evident. Een van de vier investeerders:

“We zijn heel trots om te kunnen vertellen da...

Op 27 november mochten wij als Vriendinnen van Cartesius een informatieavond organiseren om de plannen voor de Cartesiusdriehoek bekend te maken. De avond was met meer dan 100 aanwezigen goed bezocht. Op de website van de Cartesiusdriehoek is de presentatie van de avon...

Please reload

Nieuwtjes uit het Werkspoorkwartier

 

Op de hoogte blijven van de Vriendinnen? Volg ons via twitter en facebook

Op de hoogte blijven van het gebied? Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alle teksten op deze website zijn geschreven door de Vriendinnen van Cartesius

Achtergrondfoto: Aorta, Architectuurcentrum Utrecht