top of page

Het Hof is (bijna) af!

"Eindelijk kunnen we mensen ontvangen in een warme kantine!" Zo begint Charlotte Ernst het verhaal van haar en haar zus Bianca Ernst over de realisatie van Het Hof van Cartesius. Op 12 januari opent Het Hof officieel in bijzijn van de wethouder, maar nu horen we vast het verhaal over de laatste loodjes en de realisatie van Het Hof:

Fotograaf: Aad van Vliet CC by SA NC 2.0

"Vier jaar geleden zijn we met veel energie met dit project gestart. Het begon allemaal met een oproep (Open Call) van de gemeente om een invulling te verzinnen voor de Vlampijpzone. Vervolgens hebben we hard moeten vechten om het daadwerkelijk voor elkaar te krijgen maar in juli konden we dan eindelijk beginnen met bouwen. Heel snel, in oktober al, was het casco klaar. Met een mooie club mensen hebben we twee paviljoens gebouwd waar twintig ondernemers in gevestigd zijn. Deze ondernemers bouwen zelf hun gevel af en zijn verantwoordelijk voor de inrichting. De eis is wel dat het met gebruikte materialen moet, net zoals het casco van Het Hof.

We zijn de afgelopen paar jaar uitgegroeid tot een circulaire proeftuin. Ons pand bestaat maar liefst voor 90% uit gebruikte materialen. De belangrijkste waarden van het hof zijn:

1) een groene buitenplek/tuin voor de stad

2) we zijn een coöperatie, iedereen is mede-eigenaar en investeert mee

3) we zijn een katalysator voor het Werkspoorkwartier, als ontmoetingsplek willen we het gebied nog levendiger maken

4) we zijn in alles zo duurzaam mogelijk, onze energie komt bijvoorbeeld volledig uit zonnepanelen van Volopzon

Wie wil kan bij Het Hof komen flexwerken, vergaderen, workshops volgen of organiseren of komen lunchen en koffie drinken in de kantine. Er worden zelfs massages en knipbeurten gegeven."

bottom of page