top of page

Renovatie Stedin

Het is iedereen opgevallen dat er hard gebouwd wordt aan de Nijverheidsweg 15. Stedin heeft een groot deel van het pand gesloopt, maar waarom eigenlijk? En hoe komt het eindresultaat eruit te zien? John van der Wolf, manager Facilities van Stedin en Louis Camps, algemeen directeur van Koninklijke Woudenberg gaven een uitgebreide presentatie.

Fotograaf Aad van Vliet, CC by NC 2.0

Het oude gebouw, uit 1980, voldeed niet meer an de eisen van een modern kantoorgebouw en er waren hoge onderhoudskosten. Dat was de aanleiding om te starten met een renovatie. Tijdens de renovatie is 40% van het gebouw gesloopt en wordt er een nieuwe (voornamelijk glazen) voorgevel geplaatst, nieuwe klimaatinstallaties geïnstalleerd. Dit alles op basis van een duurzame en circulaire bouw. Aan de Gietijzerstraat ligt nog een strook van het kavel waar op dit moment nog geen plannen voor zijn.

Ook al is 40% van het gebouw gesloopt, wanneer de het weer in gebruik wordt genomen zullen er evenveel mensen werken als daarvoor. Door een nieuwe inrichting die flexwerken mogelijk maakt, kan de ruimte veel beter benut worden. De inrichting wordt van goede kwaliteit, maar het pand moet geen luxe uitstralen. Dit is volgens John van der Wolf niet passend bij een bedrijf dat gebruik maakt van publiek geld.

In maart 2018 wordt het pand weer in gebruik genomen.

Bekijk de hele presentatie:

bottom of page