Gallery Colorado

April 6, 2017

 

 
Trots vertelt Frederik Nubé, eigenaar van de nieuw te openen coffeeshop/art gallery over zijn mooie plannen voor Gallery Colorado. De bouw gaat nu ieder moment van start en hij hoopt begin mei zijn eerste klanten te ontvangen. Maar voor het zover is zal er eerst een opening voor omwonenden georganiseerd worden. 

 Fotografie: Aad van Vliet, CC by NC

 

Het pand dat hij neer zet moet er natuurlijk mooi uit komen te zien. Frederik heeft gezocht naar een architect die goed zijn wensen en eisen kon vertalen naar een ontwerp dat niet al te saai is. Hij is uitgekomen op een houtskeletbouw op een betonnen fundering. Het dak loopt aan de voor en zijkant door met een knik. Aan de voorkant heeft het pand een bordes en een hellingbaan. 

 

Een coffeeshop mag geen reclame maken en mag geen terrasvergunning aanvragen. Gedurende de openingstijden van Gallery Colorado zal er altijd een beveiliger en portier aanwezig zijn. Mocht er iets vervelends gaande zijn dan is er een telefoonnummer dat onder de omwonenden verspreid wordt dat gebeld kan worden. Gallery Colorado is in eerste instantie op donderdag, vrijdag en zaterdag open van 12:00-21:00.

 

Gallery Colorado hoopt meer te zijn dan alleen een coffeeshop en wil dat gaan bewijzen door regelmatig bijzondere kunstexposities te organiseren. "Eigenlijk zou je het ook kunnen zien als een galerie waar geblowd kan worden". In Gallery Colorado zal geen alcohol geschonken worden. "Dit mag niet, en we hebben er ook geen ambities toe.” We zullen alleen softdrugs verkopen: hasj, wiet en voorgedraaide joints. Maar dus ook kunst en goede koffie! Ook al je geen softdrugs wilt kopen ben je van harte welkom. 

 

Frederik kijkt er ook naar uit om samen op te trekken met ondernemers uit het gebied. De balie is bijvoorbeeld al ontworpen door de meubelmakers van De Schaverij en een samenwerking met de Vlampijpateliers ligt natuurlijk ook erg voor de hand. En de inschrijfformulieren voor de BKC heeft hij ook al opgevraagd.  

 

Wim Pot, voorzitter van de Bedrijvenkring Cartesius geeft als reactie dat hij in eerste instantie niet heel blij was met de komst van de coffeeshop, maar dat hij alle vertrouwen in Frederik heeft om er een succes voor iedereen van te maken. 

 

 

 

Tags: Vriendinnen van Cartesius

Please reload

 

Op de hoogte blijven van de Vriendinnen? Volg ons via twitter en facebook

Op de hoogte blijven van het gebied? Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alle teksten op deze website zijn geschreven door de Vriendinnen van Cartesius

Achtergrondfoto: Aorta, Architectuurcentrum Utrecht