top of page

Utrecht Sustainability Institute

Duurzaamheid wordt een steeds belangrijkere factor in het Werkspoorkwartier. Vandaar dat het Utrecht Sustainability Institute (USI) zich ook in dit gebied heeft gemeld. Tony Schoen is vanuit de USI onderdeel van een coalitie die zich hard maakt voor het positioneren van het Werkspoorkwartier als proeftuin voor circulaire economie. Hij ziet hier veel kansen liggen die aansluiten bij bestaande ontwikkelingen zoals ‘t Hof van Cartesius. Ook ziet hij veel kansen in de aanwezige maakindustrie die van oudsher in het gebied aanwezig is.

De droom van Tony is om projecten te starten waarbij oude gebouwen worden gesloopt en weer herbouwd kunnen worden met de aanwezige materialen of om die materialen elders in te zetten. De gemeente is enthousiast en komende maanden wordt gewerkt aan een subsidieaanvraag. Als je mee wilt doen, neem dan contact op met Tony.

bottom of page