top of page

Realisatie Brouwerij De Leckere

Eric Oldenwald is directeur van Brouwerij de Leckere. Afgelopen maandag kwam een einde aan de 12 weken durende inhuizing van Brouwerij De Leckere in de prachtige Werkspoorfabriek.

Eril Oldenwald, Werkspoor Kwartaal, Fotograaf: Aad van Vliet

“In 2016 zijn we voor het eerst in gesprek gekomen om ons hier in het Werkspoorkwartier te vestigen. Begin 2017 hebben we de beslissing genomen om inderdaad hierheen te komen en hebben in november 2017 ons Proeflokaal aan de haven geopend. En nu een jaar later is dan ook de brouwerij geopend. We zijn als Utrechtse Brouwerij begonnen in industrieterrein Lage Weide en zijn vanuit De Meern hier naar toe gekomen.

Wat leuk is van Brouwerij De Leckere is dat we heel bewust omgaan met onze omgeving. We maken dan ook biologische bier. En dat is niet eng, maar juist heel erg lekker. We zijn gekozen als lekkerste bier van Nederland. We werken ook circulair, wat ook belangrijk schijnt te zijn voor dit gebied: het bierborstel, de afval van mout vangen we op en wordt als veevoer aan biologische Jersey koeien gegeven. Ook op energiegebied zijn we duurzaam bezig: als een van de eerste grotere brouwerijen zijn we helemaal van het gas af en over een paar jaar zijn we geheel zelfvoorzienend. De eerste zonnepanelen liggen er al.

Als brouwerij hebben we nu ook een eigen bron geslagen op de Utrechtse Heuvelrug zodat we ons eigen water kunnen oppompen.

Kom vooral langs in onze nieuwe brouwerij, we geven geregeld rondleidingen.

bottom of page