top of page

Werkspoortour

Gabrielle Muris en Bianca Ernst hebben het initiatief genomen om de trots die zij voelen voor het Werkspoorkwartier zichtbaar te maken. In juni hebben zij en aantal creatieve ondernemers in het gebied samen met bewoners en het Museum van Zuilen de koppen bij elkaar gestoken rond de vraag: hoe maken we Werkspoorkwartier aantrekkelijker en beter vindbaar voor publiek en hoe kunnen we verleden, heden en toekomst zichtbaar maken?

Het idee is om stapsgewijs een interactieve Werkspoortour te ontwikkelen die bestaat uit 6 elementen:

1. Plattegrond en ‘reisgidsgids’ Werkspoorkwartier 2. Informatieborden historische gebouwen 3. Audiotour en Augmented Reality (via app verleden en toekomst gebouwen zichtbaar maken) 4. Letters Werkspoorkwartier als kunstwerken in de ruimte 5. Rondleidingen 6. Inzet gebiedswebsite en social media als ondersteunend platform

Bianca roept iedereen op die een bijdrage wilt leveren aan 1 van bovenstaande plannen om contact op te nemen: bianca@hofvancartesius.nl. Bij het Ondernemersfonds is financiering voor de plannen aangevraagd en goedgekeurd.

bottom of page