top of page

Renovatie Vlampijpateliers

Lou Vos vertelt over de langverwachte renovatie van de Vlampijpateliers op de Vlampijpstraat 50. Na 14 jaar lobby bij de gemeente om het pand te renoveren is de kogel door de kerk. De gemeente gaat het pand renoveren. De gehele voor- en achtergevel gaat er af. Er komt dubbelglas en het dak wordt geïsoleerd. Het idee is dat de energierekening omlaag gaat door de verduurzamingsmaatregelen en dat die besparing als huurverhoging door de kunstenaars betaald kan worden. De verbouwing start eind najaar 2019. Omdat er asbest in het pand zit moeten alle 75 beeldend kunstenaars en creatieven er tijdens de verbouwing uit voor acht tot tien maanden. Waar iedereen moeten worden ondergebracht is nog niet duidelijk. Streven is dat het pand in 2020 klaar is.

Foto: Aad van Vliet, CC by NC

bottom of page