top of page

De-Market

Jos Witjes wilde al heel lang een plek in Utrecht creëren waar mensen verbonden worden door de basisprincipes van een Markt. Een plek waar je kunt verblijven en wordt verrast. Toen hij door Arna Notten, directeur van SWK, werd benaderd om mee te denken over de Vrijhaven aan de Nijverheidsweg ontstond het concrete plan voor De-Market. De-Market is gericht op de drie pijlers: Ambacht, innovatie en dagbesteding.

De-Market is een plek waar lokale ambachtslieden hun producten maken, waar je deze kan proeven, delen en ervaren door een centraal horecapunt. De innovatie zit hem erin dat alle activiteiten, oud en nieuw, op een centrale plek samen komen. Bij De-Market kun je proeverijen verwachten, vergaderen, een broodbakcursus volgen of leren bier brouwen. De-Market bestaat uit een schakeling van gerecyclede containers die samen een gebouw vormen. Alles krijgt een festival-achtig sfeertje. Momenteel zijn de vergunningaanvragen bij de gemeente in behandeling. In het meest gunstige scenario opent De-Market komende zomer haar deuren.

Foto: Aad van Vliet, CC by NC

bottom of page