Hoe gaat het met de Vlampijpateliers?

March 21, 2018

Het pand van de Vlampijpateliers gaat zienderogen achteruit. Lou Vos, beeldend kunstenaar huurt er sinds 2004 een atelier. Ze was op slag verliefd op het bijzondere gebouw met “fantastische raampartijen en het mooie licht”. Inmiddels is ze een van de meest actieve huurders en aanjager van de jaarlijkse Open Dagen en Atelierroute met zo'n 750 à 1300 bezoekers.

 

"Het is een prachtig gebouw met een rijke geschiedenis: het was de zetel van de Werkspoor directie en de constructie-ingenieurs. Het is daarmee altijd een plek geweest voor creatieve geesten."

 

Er is onlangs overleg geweest met SWK030, Sophies Kunstprojecten en de gemeente Utrecht over de toekomst van het pand. In dit overleg is toegezegd dat er plannen komen om het pand op te knappen. Zowel de gemeente en Sophies Kunstprojecten willen zich inzetten om betaalbare kunstenaarsruimtes in het pand te blijven behouden. Hiervoor komen de gemeente, Sophies Kunstprojecten en een projectmanager van UVO komende tijd iedere twee weken bij elkaar om begrotingen en planningen op te stellen. In 2019/2020 zal er echt gerenoveerd worden. Wie nieuwsgierig is geworden naar de Vlampijpateliers, kan op 7 en 14 oktober weer een kijkje komen nemen tijdens de Atelierroute.

 

 

Foto: Aad van Vliet, CC by NC

Tags: Vriendinnen van Cartesius

Please reload

 

Op de hoogte blijven van de Vriendinnen? Volg ons via twitter en facebook

Op de hoogte blijven van het gebied? Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alle teksten op deze website zijn geschreven door de Vriendinnen van Cartesius

Achtergrondfoto: Aorta, Architectuurcentrum Utrecht