top of page

Werkspoor Kwartaal 6 sept

We pasten net (niet) in de bouwkeet op het bouwterrein van Stedin afgelopen 6 september. Met ruim 50 personen was er weer een flinke opkomst. De agenda was dan ook vol met interessante sprekers en nieuws over het gebied.

Allereerst gaf Stedin, samen met bouwbedrijf Koninklijke Woudenberg, een presentatie over de toekomst van hun bedrijf en pand. Tijdens de borrel was er de mogelijkheid om even de bouwplaats op te lopen en het gebouw van binnen te bekijken.

Manon Schotman van Lingotto had goed nieuws over de Werkspoor Campus: de bouw is begonnen! Begin volgend jaar moet volgens planning het horeca hart geopend worden. Ook de Werkspoor Kathedraal is nog altijd hard aan het bouwen en uitbreiden. Begin september was het eerste zeer succesvolle clubweekend van pop-up club WAS en aan de haven opent hopelijk nog dit jaar cafe/restaurant De Leckere. (Vergeet ook niet te stemmen op de Werkspoor Kathedraal voor de RTV Utrecht Architectuur publieksprijs.

Een andere grote ontwikkeling die op stapel staat is de verkoop van het Eneco terrein. Locatie directeur Harold Koekoek gaf inzicht in de aanleiding en planning van de verkoop. Een spannende ontwikkeling die weer nieuwe partijen naar het Werkspoorkwartier zal trekken.

En als laatste kon de gemeente vertellen dat dit najaar gestart wordt met de aanleg van het recreatieve pad. Wandelaars, hardlopers, hondenuitlaters en fietsers kunnen dan door het groen een rondje lopen vanaf Station Zuilen tot aan de haven en weer terug.

Het volgende Werkspoor Kwartaal zal plaats vinden op woensdag 13 december.

Fotografie Aad van Vliet, CC by NC 2.0

bottom of page