top of page

Het Werkspoorpad komt er!

Het Werkspoorpad, een recreatieve pad dat ontworpen is om het Werkspoorkwartier meer toegankelijk te maken voor langzaam verkeer, wordt dit najaar nog aangelegd. Binnen een paar weken ontvangen mensen die hun onderneming aan het pad hebben liggen, een wijkbericht met daarin de praktische informatie over de uitvoering. Het pad loopt vanaf station Zuilen, via de Vlampijpstraat naar de haven en dan via de Tractieweg het het parkje weer terug naar het station.

Het Werkspoorpad heeft als doel om het Werkspoorkwartier meer toegankelijk te maken voor langzaamverkeer zoals fietsers en voetgangers. Het wandelpad of hardlooprrondje verbindt belangrijke plekken in het gebied en verbetert daarnaast de ontsluiting voor nieuwe bedrijven die zich gaan vestigen in de Vlampijpzone en gevestigde bedrijven aan de Tractieweg. LINT landscape architecture en Charlotte Ernst hebben in samenwerking met de klankbordgroep een ontwerp voor het pad en de herinrichting van de straat gemaakt. De klankbordgroep bestond uit betrokkenen van de gemeente, ondernemers, initiatiefnemers en bewoners uit het Werkspoorkwartier.

Uitvoeringsvragen kunnen direct aan Aannemer Koot gesteld worden via info@hckoot.eu of 0418-652394. Voor verdere vragen over het Werkspoorpad kun je contact opnemen met de gemeentelijke projectleider Twan Toonen: t.toonen@utrecht.nl.

bottom of page