top of page

Postcodestroom

Heb jij een bedrijfspand met een plat dak? En zou je dat beschikbaar willen stellen voor zonnepanelen maar wil je er zelf geen omkijken naar? Dan is Postcodestroom misschien iets voor jou. Postcodestroom is een initiatief van de overheid om de plaatsing van zonnepanelen te promoten. Op uitnodiging van Wim Pot, voorzitter van de Bedrijvenkring Cartesiusweg, kwam Dirk Koelewijn langs om hier mee over te vertellen.

De investering voor de zonnepanelen komt van particulieren die in hetzelfde of aangrenzende postcodegebied wonen. Zij kunnen een of meerdere zonnepanelen afnemen dat op een van de deelnemende bedrijven geplaatst wordt. De eigenaar van het paneel krijgt de zonne-energie tegen dezelfde regelgeving als mensen die een paneel op hun eigen dak hebben liggen. Het bedrijf dat meedoet krijgt een vergoeding per paneel, krijgt de panelen na 15 jaar om niet in eigendom en kan zelf natuurlijk ook gebruik maken van de groene stroom.

Het dak moet wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Wim Pot hoopt dat bedrijven uit het Werkspoorkwartier en Cartesiusgebied een stap richting duurzaamheid willen zetten en stelt zijn eigen dak alvast ter beschikking. Bedrijven die interesse hebben kunnen mailen naar de BKC. Omwonenden die interesse hebben kunnen contact opnemen met Dirk Koelewijn.

bottom of page