top of page

Van der Wal terrein

Op het terrein van Van der Wal is veel bedrijvigheid te zien de laatste tijd. Gertjan Boom, managing director van Van der Wal kwam hier tijdens Werkspoor Kwartaal #2 meer over vertellen.

Van der Wal is een logistieke dienstverlener met zo’n 70 werknemers op het Utrechtse kantoor en vestigingen door heel Europa. De werknemers op de locatie in het Werkspoorkwartier zijn planners, ict’ers en mensen met andere ondersteunende functies. Tot nu zaten die gevestigd in de tijdelijke portocabins. Het werd dus tijd om daar verandering in te brengen.

Op het zelfde moment was Ontwikkel Maatschappij Utrecht in gesprek met AO World, een Engelse witgoed distributeur. AO World zocht een plek in Nederland om vanaf daaruit ook deze markt op te kunnen gaan. De locatie van Van der Wal past perfect bij AO World en zo konden de plannen voor een groter kantoor voor Van der Wal mooi samengevoegd worden met een tijdelijke vestiging van AO World.

De bouw van het nieuwe kantoor is, zoals door velen gezien dit voorjaar begonnen. AO World zal straks de begane grond betrekken en Van der Wal trekt in op de eerste verdieping. De portocabins zullen dan van het terrein verdwijnen. Hierdoor wordt er, naast meer kantoorruimte, ook meer parkeerruimte op het terrein gerealiseerd.

In een reactie op dit verhaal merkt een bewoner op dat chauffeurs van Van der Wal vaak parkeren op de Nijverheidsweg. Dit creëert een onveilige verkeerssituatie omdat er geen zicht is op tegenliggend verkeer en auto’s dus regelmatig met de neuzen tegen elkaar aan staan. Gertjan geeft aan dat de vrachtwagens daar nu juist op die manier worden geplaatst om ervoor te zorgen dat de passerende auto’s minder hard gaan rijden.

De intentie om de wagens zo te parkeren is dus een omdat ook zij de verkeerssituatie onveilig vinden. Er wordt geluisterd naar de opmerkingen van de bewoners en andere ondernemers en naar een andere oplossing gekeken om de auto’s langzamer te laten rijden. Een van de oplossingen kan de nieuwe langzaamverkeersroute zijn waar later op de avond nog bij wordt stilgestaan.

Fotografie door Aad van Vliet

bottom of page