top of page

Rondleiding Keulsekade 189

Het Werkspoor Kwartaal vindt dit keer plaats in een van de bijgebouwen van Keulsekade 189, het voormalig Bol.com gebouw, of, als je nog verder terug gaat, het oorspronkelijke Pegus gebouw. Het pand is eigendom van de Chalet Group en aan Sander van Holland en Petra van Swaaij de taak om het gebouw van een nieuwe huurder te voorzien.

Hiervoor wordt het pand gedeeltelijk ontdaan van elementen die door Bol.com zijn toegevoegd zoals pantry's en reclame uitingen, en aan de andere kant opgeknapt. Na het vertrek van Bol.com heeft de Keulsekade 189 al meer dan een jaar leeg gestaan. Sander van Holland en Petra van Swaaij nodigen alle aanwezigen uit voor een rondleiding door het bijzondere gebouw.

Overal in het pand zijn nog originele details uit de Pegus tijd zichtbaar. Pegus is een voormalig energiebedrijf en de organisatie was aan de Keulsekade gevestigd. De directiekamer, trappenhuis en bibliotheek zijn bijzondere ruimtes. De grootste verrassing is echter de Japanse binnentuin. Hier staan enorme bomen waar water langs stroomt en waar je mooi kan wandelen.

De uitdaging voor Chalet Group bestaat er vooral uit dat het lastig is om een partij te vinden die het in zijn geheel wil huren, of om het op te delen in kleinere units. Het pand is immers gebouwd voor een gebruiker, maar zulke grote huurders zijn schaars op het moment.

Niettemin heeft Chalet Group al met een paar potentiële huurders interessante gesprekken. Bij de keuze voor een huurder is het voor hen van belang dat het karakter van het pand behouden blijft en de nieuwe gebruiker een waardevolle toevoeging is voor het Werkspoorkwartier. Er worden dan ook regelmatig gesprekken gevoerd met andere vastgoedeigenaren uit het gebied zoals Bob Scherrenberg.

Fotografie door Aad van Vliet

bottom of page