Eerste Utrechtse editie Pluk de Nacht groot succes

August 26, 2014

Foto: Erwin Verbruggen

 

Op 21, 22 en 23 augustus vond de eerste Utrechtse editie van het Open Air Film Festival Pluk de Nacht plaats. En Cartesius had de primeur: de Werkspoorkathedraal en het haventje waren deze dagen het decor van een bruisend event. Playground Cartesius stelde de locatie met liefde beschikbaar en stond de locatie bij in o.a. het verkrijgen van de juiste vergunningen.

 

Weer of geen weer

Ondanks het herfstige zomerweer konden de films alle avonden vertoond worden zonder dat de bezoekers verrast werden door een bui. En die bezoekers waren er in groten getale: de verwachtte 350 bezoekers werd ruim overschreden: iedere avond waren er naar schatting zo’n 450 mensen die vanuit de strandstoel of hun eigen meegebrachte stoel of kleedje de film bekeken. De bijzondere locatie, uitgelicht door tientallen kaarsen, sprak tot de verbeelding van de bezoekers en prikkelde de ideeën. “Hier wil je toch kunnen dansen?”, “Mijn atelier op deze locatie, dat zie ik wel zitten!” of “Hier wil ik mijn volgende congres organiseren!” waren veel gehoorde kreten van de bezoekers.

 

 

Impact

Door het grote aantal (nieuwe) bezoekers staan de Werkspoorkathedraal én Cartesius op de kaart bij deze groep mensen in Utrecht. Via social media (Pluk de Nacht Utrecht en Playground Cartesius) en de traditionele media staat het gebied extra op de kaart.

De interesse voor het gebied in het algemeen en de Werkspoorkathedraal is toegenomen. Hiermee neemt de kans op verhuur van (leegstaand) vastgoed toe en wordt er publiek gecreëerd voor (toekomstige) programmering en horeca-locatie.

 

Media-aandacht, o.a.:

Please reload

 

Op de hoogte blijven van de Vriendinnen? Volg ons via twitter en facebook

Op de hoogte blijven van het gebied? Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alle teksten op deze website zijn geschreven door de Vriendinnen van Cartesius

Achtergrondfoto: Aorta, Architectuurcentrum Utrecht