top of page

"Alcohol? Tja, dat is landelijke wetgeving..."

De afgelopen maanden (jaren) zijn er meerdere activiteiten georganiseerd in de Werkspoorkathedraal. Meestal waren dit kleinere evenementen die binnen de bestemming passen en waar een omgevingsvergunning voor is aangevraagd. Maar, de locatie wordt steeds populairder en ook grote evenementen willen er terecht. En vaak gaat dit gepaard met alcohol.

Om alcohol te schenken heb je een speciale tapvergunning nodig. Als je geen tapvergunning hebt kan je twee, maximaal drie keer per jaar een tapontheffing vragen voor een locatie. Voor dit jaar zijn we er helaas al door heen. Cartesius Unplugged, Theatervoorstelling Fausto, en volgende week Pluk de Nacht hebben onze ontheffingen "opgebruikt". Jammer, want er zijn nog wel meer evenementen die de Werkspoorkathedraal als locatie willen gebruiken.

Een oplossing zou zijn om een permanente tapvergunning aan te vragen. Probleem hierbij is dat die vergunning dan op naam van een cateraar moet staan die altijd aanwezig moet zijn. Dus, als je als event je eigen catering meeneemt moet alsnog degene met de naam op de vergunning aanwezig zijn.

Oplossing daarvoor zou zijn om de cateraar die straks de Werkspoorkathedraal of het Transformatorhuisje gaat uitbaten de vergunning aan te laten vragen. Maar laat dat nou een beslissing zijn die (nog) niet genomen is door de eigenaren. We zitten dus in een lastige positie.

In een AD artikel heeft wethouder Paulus Jansen laatst gezegd "Wil je mensen trekken dan heb je horeca nodig". Binnenkort hebben we weer een gesprek met de gemeente, hopelijk krijgen we met deze uitspraak van de wethouder weer wat beweging in dit traject.

ArtikelAD.jpg

bottom of page